Vildmosemuseet er i disse år under reetablering. Det gamle Vildmosemuseum havde indtil 2018 til huse i en gammel gård i et erhvervsområde i Brønderslev, men lukkede efter anbefaling fra Slots- og Kulturstyrelsen.
I december 2020 købte Museum for Forsyning og Bæredygtighed 1809 m2 fordelt på 3 etager a 603 m2 på Nørregade 35 midt i Brønderslev. Her, i en af de gamle bevaringsværdige bygninger i den gamle PN fabrik, har museet siden begyndelsen af 2021 arbejdet for at etablere et helt nyt Vildmosemuseum.
I 2021 fik museet, med hjælp fra arkitektfirmaet Labland, udarbejdet et stort prospekt for programmering og indretning af de 1809 m2, og men en gennemarbejdet plan for museets tanker i forhold til flow, brugeroplevelse og ikke mindst åbenhed. Prospektet viste tydeligt, at der arbejdes mod et rummeligt bymuseum med plads til både hverdagsophold og kulturel fordybelse.
I 2022 gik museet ind i et samarbejde med Brønderslev Kommune og Fonden Fabrikken (BAS) i et for projekt for afklaring af synergier, muligheder ogudfordringer i etablering af et kulturhus med museum, teater, biograf og spisehus. Forprojektet, som havde Exner Arkitekter som rådgiver, forløb i perioden juni 2022 til maj 2023. Umiddelbart derefter blev rapporten for forprojektet og et kommisorium for det videre arbejde med at realisere det fællesprojektvedtaget af museet bestyrelse, BAS og Brønderslev byråd. Museet repræsenteres i styregruppen af forperson og direktør.
I løbet af for projektet er Brønderslev Kulturskole også blevet en del af projektet og vil dermed blive en del af det nye kulturhus.
Det samlede projekt har et anlægsbudget på 130 mio. kr. og en forventet tidsramme på 5 år.
I etableringsperioden er det muligt at deltage i foredrag på Vildmosemuseet, booke rundvisninger og foredrag, samt at deltage i byvandringer som museet gennemfører i Brønderslev.